Skip to main content
Den unge Sigrid Undset - en kabaret av Kristi Kinsarvik

Sigrid Undset

En kabaret av Kristi Kinsarvik

Kristi Kinsarvik har laget en forestilling om Den unge Sigrid Undset, og følger henne fra hun kommer til verden i bestefars hus i Kalundborg som sine foreldres første barn, og fram til hennes første roman Fru Marta Oulie kom ut i 1907. Vi møter en aktiv og oppvakt jente, og ung kvinne som måtte kjempe for seg selv, sin mor og sine to søstre etter at faren døde da hun var elleve år.

Forestillingen inneholder tekster og dikt av Sigrid Undset som Kristi har satt melodi til. Det var Nan Skille i Undset-selskapet som satte henne på idéen om å lage en forestilling om den unge Sigrid Undset. Hun skrev: ”Med årene har bildet som folk flest har dannet seg av Sigrid Undset blitt glattere, tyngre, mere ufarlig. Et kabaretprogram basert på utdrag av hennes egne tekster vil kunne egne seg til å få frem både de krasse og fandenivoldske – og også de smertefulle og vidunderlig vakre særtrekkene ved Undsets livshistorie og forfatterskap.”

Forestillingen er bl.a. vist for et begeistret publikum på Bjerkebæk, Undsets hjem, under Norsk Litteraturfestival. Den har vært på turné til Danmark, Sverige, Island, Færøyene og USA med støtte fra Nordisk Kulturfond, Musikerforbundet og UD.

Det er Kristi Kinsarvik som har skrevet melodier til Undsets dikt.
Øystein Johnsen har arrangert og akkompagnerer på trombone/basstrompet.

Tilbakemeldinger:

”Stor dyktighet, innlevelse og begeistring.”  Drammens Tidende

«I går kveld var ca. 80 damer fra Bamble leseselskap samlet på Halen gård for å høre om Sigrid Undset og hennes barndom og ungdom. Det ble en fantastisk opplevelse! Folk var overstrømmende fornøyde etter forestillingen.» – Inger Lise Kristiansen

Kjære Kristi, tusen takk for fantastisk reise gjennom Sigrid Undsets unge liv. Forestillingen var profesjonell og inneholdt følelser fra hele spekteret. Hvem visste vel at den unge Sigrid var så full av humor? I tillegg til din innlevelse og rutine, så hadde du med deg den perfekte prikken over i-en i Øystein Johnsen på basstrompet. Er det mulig at dere kan komme tilbake 8. mars (eller rundt der), med Oda Krohg? Jeg tror den ville blitt populær. Igjen, tusen takk for besøket. Tilbakemeldingene fra publikum var fabelaktige

Kristin Beyer Granhus, Meieriet bibliotekLeknes, 7. april 2018
Kristi Kinsarvik i Lofoten

Foto: Kristin Beyer Granhus