Skip to main content

Skriv Selv
Ta vare på minnene!

Kristi har laget et enkelt kurs for folk som vil skrive om sin egen barndom og familie, og mange har kommet i gang med å skrive. De tar vare på minner fra sitt eget liv, noe som er til glede for dem selv, og etterkommerne.

Bakgrunnen hennes for å holde kurset, er at hun har skrevet boka Barndom mellom øst og vest som handler om hennes egen oppvekst. Dessuten har hun en master i faglitterær skriving (sakprosa).

De fleste kurs arrangeres av bibliotek landet rundt, og Kristi inviteres både to og tre ganger.

Da Bærum bibliotek inviterte til kurs:

«Trenger du litt oppmuntring og noen gode råd for å komme i gang med å skrive om minnene dine? Verden er i rask endring, og du tenker kanskje på at vi må ta vare på minnene fra i går, for barn og barnebarn.

Kristi Kinsarvik har skrevet bok om sin egen barndom og familie. Hun kommer til oss og kan gi noen gode råd. Hvordan kan vi huske mer enn vi tror, hvordan kan du kontrollere at det du skriver er noenlunde riktig? Dessuten kan du få noen gode råd om hvordan du kan ta vare på det du har skrevet. Og så leser hun litt fra boka.»

Skrivekurset Skriv Selv - Kristi Kinsarvik

Dyp konsentrasjon på biblioteket i Mo i Rana. Alle skriver. Foto: Kristi Kinsarvik

Tilbakemeldinger

Jevnaker folkebibliotek:

«Kristi Kinsarvik var på Jevnaker folkebibliotek og hadde et inspirerende foredrag om hvordan man kan komme i gang med å skrive om sine minner. Hun tar utgangspunkt i boka si Barndom mellom øst og vest og gir anvendelige og håndfaste tips til for eksempel hvordan man kan huske bedre. Opplegget var todelt. Først snakket hun om boka si og ga tips og råd. I andre del skulle deltakerne skrive selv. Det var veldig nyttig å kunne prøve å skrive med en gang og anvende rådene mens de var friskt i minne. Deltakerne var veldig fornøyde og gikk fra biblioteket inspirerte til å skrive mer.»
– Guro Skretteberg

Stokke bibliotek:

«Vi har hatt gleden av å ha Kristi Kinsarvik som kursholder her på biblioteket to ganger. Hver gang har vi hatt rundt 10 deltakere som på en flott og hyggelig måte blir introdusert til en for dem ny skriveverden. Kristi er en god motivator som på sin rolige måte klarer å motivere den enkelte deltaker. I løpet av det drøyt to timer lange kurset, blir det skapt forskjellige historier av gode, morsomme, triste, spennende og detaljrike minner.

Vi har fått bare gode tilbakemeldinger fra deltakerne i etterkant. Anbefales!»
– Wenche Roald Naas

Eidsvoll bilbliotek:

«Kristi Kinsarvik er en opplagt og kunnskapsrik foreleser som treffer sitt publikum. Vi hadde en lærerik og hyggelig ettermiddag da vi «tok vare på minnene» på Eidsvoll Bibliotek.»
– Biblioteksjef Peter Hansen