Skip to main content

Rollespill, viser og eventyr

Kristi engasjeres til store og små selskaper, og lager akkurat det innslaget som passer der og da. Hun synger folkeviser, forteller eventyr eller lager rollespill, alene eller i samarbeid med musikere.

Norske Kvinners Sanitetsforening og stemmeretten

Til en prisutdeling i Collett-gården på Folkemuseet laget hun en dame som kom fra sin egen samtid i 1895, og snakket til forsamlingen som hovedsakelig besto av kvinner fra foreningen som om de også befant seg i 1895. Hun kom rett fra et møte hos Fredrikke Marie Qvam, der de diskuterte hvordan man skulle stille seg til trusselen om krig med svenskene når nordmennene ikke hadde egen sanitet. Den vanskelige situasjonen åpnet en gyllen mulighet for kvinnene til å ta på seg en stor oppgave slik at de kunne vise at de fortjente stemmeretten! Folkemuseet kledde henne opp i rød drakt med «kø», liten hatt med fjær, paraply og snørestøvler.

Det ble en overraskende historietime, og hun høstet trampeklapp.

Støtt kampen for stemmeretten! 1895

Smuglerens Sussi ordner opp

Shell skulle ha sommerfest i Great Gatsby-stil i et stort selskapstelt ved Oslofjorden, og de ville gjerne at hun skulle være toastmaster i riktig stil. Da laget hun for anledningen en liten dame, kjæresten til en smugler som var på flukt fra politiet. Han skulle ha ledet festen, men nå måtte hun ta over.

Gunnar Lunde i AS Norske Shell var meget fornøyd med innsatsen: ”Du holdt forsamlingen så vi kunne høre en knappenål falle. Det var en flott opplevelse.”

Eksportrådet og UD har brukt henne ved flere anledninger i utlandet, i Amsterdam, Berlin, Bratislava, New York, L’ance of Meadows, St. Johns, Washington, Atlanta, Houston, Kairo og i Irland.

Kristi Kinsarvik og Wenche Foss

Statist og primadonna, Kristi og Wenche Foss.

Kristi var med på å starte opp Viseklubben Josefine i 1995, sammen med Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli.

«En varm takk for din sang og vårt samarbeid på Josefine!»
– Erik Bye

«At H.M. Kong Harald var til stede gjorde selvsagt dagen helt spesiell for meg og alle som var til stede. Jeg vil takke deg hjertelig fordi du bidro til å gjøre vårt arrangement både på Hjerkinnhø og på Kongsvold Fjeldstue til en opplevelse for oss alle.»
– Børge Brende