Skip to main content

Rollespill er spennende og morsomt!

Jeg kler meg gjerne ut som en annen person. Et rollespill kan gi noe ekstra til en fest, eller det kan by på en historietime på en helt annen og overraskende måte. Her er to eksempler:

Støtt kampen for stemmeretten!
Støtt kvinnenes sanitetsforening!

For Norske Kvinners Sanitetsforening laget jeg noe helt annet: Til en prisutdeling i Collett-gården på Folkemuseet laget jeg en dame som kom fra sin egen samtid i 1895, og snakket til forsamlingen som hovedsaklig besto av kvinner fra foreningen som om de også befant seg i 1895.

Jeg kom rett fra et møte hos Fredrikke Marie Qvam, der man diskuterte hvordan man skulle stille seg til trusselen om krig med svenskene når nordmennene ikke hadde egen sanitet. Den vanskelige situasjonen åpnet en gyllen mulighet for kvinnene til å ta på seg en stor oppgave slik at de kunne vise at de fortjente stemmeretten! Folkemuseet hadde kledd meg opp i rød drakt med «kø», liten hatt med fjær, paraply og snørestøvler.

Det ble en overraskende historietime, og jeg høstet trampeklapp.

Støtt kampen for stemmeretten! 1895
Kristi Kinsarvik og Wenche Foss

Smuglerens Sussi ordner opp.

Shell skulle ha en sommerfest i Great Gatsby-stil i et stort selskapstelt ved Oslofjorden og de ville gjerne at jeg skulle være toastmaster i riktig stil. Da laget jeg for anledningen en liten dame, kjæresten til en smugler som var på flukt fra politiet. Han skulle ha ledet festen, men nå måtte hun ta over. Sussi, som hun het, var en litt enkel person og historien laget jeg bl.a. ut fra romanen «Smuglere» av Arthur Omre. Sussi, som hadde 20-talls klær og hår, fortalte i innslag under middagen om sitt forhold til smuglervennen, til tanten som hun bodde på hybel hos og om hvordan hun var sendt til Hardanger for å komme ”vekk fra miljøet”. Der hadde hun hørt et erotisk eventyr som gjestene nå fikk høre. Utover i middagen ble hun selvfølgelig mer åpenhjertig av vinen og sang et par sanger.

Gunnar Lunde i AS Norske Shell var meget fornøyd med innsatsen: ”Du holdt forsamlingen så vi kunne høre en knappenål falle. Det var en flott opplevelse.”

Slike oppgaver er veldig spennende. Jeg legger mye arbeid i drakter og tekster. Og publikum får en spesiell opplevelse. Om bakgrunnen min kan du lese mer på «Mer om meg».